Mark är en attraktiv kommun med flera små och medelstora orter som alla präglas av gemenskap. Här värnar vi om varandra och vår livskvalitet. Strax utanför storstaden lever vi i harmoni med naturen.

Kinna är vårt administrativa och kommersiella centrum. Kommunen har 34 000 invånare och hos oss arbetar cirka 3 100 personer. Det innebär att Mark är en medelstor kommun med Borås, Göteborg och Varberg på bekvämt pendlingsavstånd. De tider då de flesta börjar och slutar sitt arbete för dagen går täta buss- och tågturer.

Här är det läge för det goda livet!
Läs mer om kommunen på www.mark.se

ARBETSUPPGIFTER
IT-chefen ansvarar för all strategisk och operativ IT- verksamhet inom Marks kommuns förvaltningar och bolag. Du har det yttersta ansvaret att med hjälp av digitaliseringens möjligheter stödja kommunen med dess förvaltningar till verksamhetsutveckling och utvecklandet av moderna e-tjänster för individ och samhälle. Du rapporterar direkt till kommunchefen och ingår i kommunledningskontorets ledningsgrupp.

Vi söker dig som kan vidareutveckla och effektivisera daglig drift samt att utveckla IT-tjänsterna men du ska också arbeta fram och genomföra strategiska planer. Du har ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar för drygt 20 talet anställda inom IT verksamheten vilka i sin tur ger en viktig och uppskattad service till kommunens alla anställda. IT verksamheten har ett nära samarbete med kommunens informatörer. Vi kommer att kunna erbjuda dig ett roligt, betydelsefullt och stimulerande arbete i en kommun som ständigt utvecklas.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen krävs lämplig högskoleutbildning och flera års ledarerfarenhet. Vi önskar att du har arbetat med att initiera, driva och slutföra IT-projekt. Viktigt är också att på ett tydligt sätt följa upp och rapportera IT-verksamheten. Erfarenhet från offentlig sektor är meriterande.

Som person är du drivande och entusiasmerande samtidigt som du har en stor pedagogisk förmåga. Du är strukturerad, metodisk och kommunikativ, i både tal och skrift. Flexibilitet och problemlösningsförmåga är viktiga egenskaper för tjänsten. Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st