Vill du leda ett professionellt IT-team i en spännande bransch?

Våra IT-lösningar används för styrning av det svenska stamnätet för el. För att klara den uppgiften har vi en unik bredd av avancerade IT-, data- och telekommunikationssystem. Vår IT-miljö måste fungera dygnet runt och är klassad som samhällsviktig. Förändringstakten är hög och vi förnyar och bygger ut vår miljö kontinuerligt.

 

Svenska kraftnät söker en enhetschef till IT-avdelningen. Enheten Datakommunikation består av 13 tekniker inom nätverk och datakommunikation samt teknikansvariga och förvaltningsledare. Enheten ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Svenska kraftnäts datakommunikationssystem och innefattar brandväggar, routrar och switchar samt ett antal nätverkstjänster och applikationer. Enheten ansvarar för nätverksinfrastrukturen i våra kontor och till stamnätets stationer som finns över hela Sverige. Ansvaret för våra datahallar ligger också inom enheten.

Vid sidan av daglig IT-drift som övervakning, incident- och problemhantering bemannar enheten flertalet av våra förvaltningsobjekt och IT-projekt. Verksamheten ställer höga krav på såväl IT-säkerhet som tillgänglighet. Systemfloran är omfattande med många verksamhetskritiska system och några system är klassade som samhällskritiska. Enheten har beredskapstjänst inom det aktuella förvaltningsområdet.

Arbetsuppgifter och ansvar
Enhetschefen leder arbetet såväl operativt som strategiskt och rapporterar till IT-direktören. Ständiga förbättringar med utveckling av arbetssätt och grupp samt medarbetares kompetens är en viktig uppgift. I arbetet ingår också att vara objektsägare IT för förvaltningen av datakommunikation och att delta i styrgrupper. Leverantörskontakter förekommer. Enhetschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp där alla bidrar till utvecklingen av IT avdelningen.

Din bakgrund
Du har erfarenhet av att leda och motivera medarbetare inom en IT-organisation och också erfarenhet av arbete i större drift- och förvaltningsorganisation.

Din IT-bakgrund är gedigen med akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har också förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har en bred teknisk förståelse för LAN- och WAN-miljöer och kringsystem samt datahallar. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från IT-säkerhetsarbete, ITIL-processer och PM3 samt projektledning och styrgruppsarbete.

 

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har förmågan att engagera och stötta dina medarbetare samtidigt som du är tydlig och beslutsför. Du strukturerar verksamheten, är ansvarstagande samt levererar resultat i allt du företar dig. Att utveckla både verksamhet och medarbetare ligger dig varmt om hjärtat. Du är lyhörd med god samarbetsförmåga.

Vi strävar efter en kreativ blandning av medarbetare på Svenska kraftnät. Miljön ska vara präglad av mångfald med jämn könsfördelning. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.

 

Övrigt
IT-avdelningen består av 7 enheter med totalt knappt 100 medarbetare.  Enheterna är Datakommunikation, Telekommunikation, Plattformsdrift, IT-projekt och samordning, Applikationsförvaltning, Systemutveckling och integrationer samt IT-support och klienter. Svenska kraftnät befinner sig i en spännande utvecklingsfas med stort fokus på IT-styrning och nyttoeffekter för vår kärnverksamhet.

 

Ansökan
Vill du veta mer, kontakta gärna vår IT-direktör Ulrika Hesslow 010-475 8498 eller HR-direktör Claes Vallin 010-475 8261. Fackliga företrädare är Maria Bergqvist (Saco) 010-475 8290 och Stefan Ekberg (ST) 010-475 8291. Välkommen med din ansökan senast den 27 augusti.
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st