Vill du vara med och ge SMHIs verksamheter användbara, effektiva och flexibla stödsystem? Tillsammans med dina medarbetare bevakar du utvecklingen på området och översätter användarnas behov till praktiska lösningar. Vi söker dig som har bred erfarenhet av verksamhetsstödjande IT och vill se resultat.

Tjänsten som Gruppchef Administrativt verksamhetsstöd är placerad vid SMHIs IT-avdelning i Norrköping. Avdelningen består av ca 100 medarbetare som arbetar med samtliga delar inom utveckling och förvaltning i hela kedjan från idé till drift inom applikation och infrastruktur. SMHI består av verksamheter som har mycket olika förutsättningar, vilket ställer stora krav på IT-verksamheten och det stöd som SMHIs medarbetare behöver.

Under 2017 etablerades en ny produktionsenhet bestående av fyra grupper. Som gruppchef för Administrativt verksamhetsstöd och den digitala arbetsplatsen blir du en viktig del i ledningen och den fortsatta utvecklingen av enheten.

Gruppen Administrativt verksamhetsstöd och den digitala arbetsplatsen består av 12 personer och arbetar bland annat med: samordning digital arbetsplats, intranät, konferenssystem, telefonisystem, personalsystem, ärendehanteringssystem samt kontorsstöd. Inom dessa områden sker en ständig utveckling, och därför är det viktigt att omvärldsbevaka och ligga steget före. Uppdraget som gruppchef kräver en stor förståelse för användarnas och verksamhetens behov och en förmåga att omsätta det till konkreta aktiviteter.

Vill du veta mer?
För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Sören Graf eller HR specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO Annika Söderlund och för ST Madelene Eriksson. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Vi söker dig med högskoleexamen inom IT eller jämförbara kunskaper. Du har goda teoretiska och praktiska kunskaper om ITIL, Lean och Agila metoder, användbarhet och nyttoanalys. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som linjechef, projektledare, teamcoach eller andra liknande ledarroller. Du har arbetat i IT-intensiva organisationer med fokus på att förstå samspelet mellan teknik, kund-/verksamhetsnytta och effektiva processer och är van att leda förändringsprojekt som påverkar både IT/teknik och verksamhet. Meriterande är om du har en god teknisk och/eller verksamhetsförståelse inom dina ansvarsområden, liksom god förståelse för ekonomi och ekonomisk uppföljning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, men för att lyckas i tjänsten krävs att du är initiativrik och har en stark drivkraft att sätta igång aktiviteter. Vi förutsätter att du är trygg och stabil i dig själv och kan anpassa ditt förhållningssätt efter situationen. Du är lyhörd, nyfiken, en god kommunikatör och har förmågan att skapa goda relationer och att arbeta både i grupp och självständigt. Du har en helhetssyn och ett strategiskt tänkande kompletterad med en god förmåga att omsätta detta till resultat på en taktisk eller operativ nivå. Att ta ett operativt ansvar innebär att du är närvarande och engagerad i gruppens dagliga arbete, men också att du har en förmåga att våga delegera.

För att trivas i rollen krävs ett genuint intresse för personal och produktionsfrågor och att du vill vara med och utveckla verksamheten och personalen.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

SMHI är en statlig myndighet under Miljö- och energidepartementet med uppdraget att vara ett expertorgan inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi. Det innebär att vi förvaltar och utvecklar information om väder, vatten och klimat som ger samhällets funktioner, näringsliv och allmänhet kunskap och kvalificerat beslutsunderlag. SMHI bidrar till ökad säkerhet, god samhällsplanering och ett uthålligt samhälle. Dygnet runt, året om levererar vi prognoser och beslutsunderlag för människor och verksamheter som är beroende av väder och vatten.
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st