Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.

IT-avdelningen ansvarar för drift, support och utveckling av informationsteknik i kommunens verksamheter och bolag. Avdelningen är organisatoriskt uppdelad i en supportdel och en teknikdel. Rollen som IT-chef kan komma att utvecklas i en mer strategisk inriktning beroende på politiska beslut och samarbetet med Soltak AB. Vi berättar gärna mer vid en eventuell intervju.

ARBETSUPPGIFTER
Tjörns kommun och bolag söker en IT-chef som har ett coachande ledarskap, som vill leda ett gäng på åtta duktiga medarbetare. Du kommer att få svara för kommunens interna informationssystem, för teknisk utveckling av driften och användandet av datasystemen. Du är tillsammans med dina medarbetare en viktig strategisk resurs för alla verksamheters IT utveckling och utmaningar.

Det är viktigt att du kan arbeta såväl strategiskt som operativt och har kunskap om de arbetsuppgifter som finns inom IT-avdelningen. Du är kommunikativ och kan framföra verksamhetsbehov och kan förmedla IT-avdelningens tekniska hinder och möjligheter på ett pedagogiskt sätt för verksamheterna. Vi söker dig som är entusiastisk, inspirerande samt har erfarenhet av att leda andra och får en grupp att fungera väl. Vi värdesätter förmåga att skapa konstruktiva relationer och en god samverkan med andra förvaltningar och bolag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom systemvetenskap och minst 5 års arbetslivserfarenhet inom relevant område. Du har förmodligen en bakgrund som IT-strateg/utvecklare och gärna arbetat som chef.

Kunskaper inom områdena verksamhetsanalys (Business Analyst) och kravanlys (Demand Analyst) är en förutsättning för att klara arbetet. Har du goda projektledarkunskaper är det en merit.

Vi söker dig som har genuint intresse för utveckling och ny teknik, omvärldsbevakning är en självklarhet för dig. Som person är du engagerad och duktig på att kommunicera med kollegor och medarbetare. För att trivas i denna roll ser vi att du behöver vara strukturerad, uthållig, strategisk och prestigelös. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st