ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 130 000 medarbetare.

 

I takt med att fraktfartyg blir större och större ökar behovet av smarta lösningar för containerhantering i världens största hamnar. Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som vill leda ett mjukvaruteam där du får jobba med utveckling av medarbetare och teknik i världsklass.

 

 

Du blir en del av Ports i Västerås. ABB:s verksamhet för hamnar hjälper rederier på ett snabbt, tillförlitligt och kostnadseffektivt sätt förflytta containrar. Ports kompetens ligger i avancerade automations- och informationssystem för rörelsestyrning av alla typer av containerkranar. Vi har en mycket stark position på världsmarknaden och arbetar i alla världsdelar. I större terminalprojekt levererar vi el och automationssystem för 50 – 100 kranar i någon av världens största hamnstäder. I en modern containerterminal finns stapelkranar som automatiskt förflyttar och, med hög precision, staplar containrar i lager, samt fjärrstyrda kajkranar som lastar och lossar fartyg. Kranarna samstyrs från ett centralt kontrollrum för att uppnå optimal produktion.

 

Vi söker dig som vill jobba i en kreativ och internationell miljö som chef och ledare för ett mjukvaruteam som utvecklar avancerade system för rörelsestyrning av kranar.  Teamet som du leder jobbar med utveckling inom ett brett teknikområde med fokus på rörelsekontroll, bildbehandling och automation SW.

 

Vi söker dig som har en stor förståelse och ett brinnande intresse för de tekniska disciplinerna mjukvara/elektronik/automation i kombination med ett genuint intresse för människor. Du har troligtvis arbetat framgångsrik som chef/ledare i en liknande tjänst med inbyggda system och har erfarenhet av att leda R Vi ser gärna att du har erfarenhet av produktutveckling av mjukvarusystem och har god kunskap om att leda den processen.

 

Vi vill att du har relevant PhD, kandidat- eller civilingenjörsexamen inom t ex datavetenskap, elektronik eller teknisk fysik. Då vi har många internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska, skriftligt och muntligt. Ytterligare språkkunskaper är en fördel.

 

Vi söker dig som trivs i en ledande roll och du har några års erfarenhet som chef.  Som person är du målstyrd, utåtriktad och drivande och du vågar utmana traditionella metoder och nuläge i syfte att kontinuerligt förbättra processer samtidigt som du ser vikten av att samarbeta och vara lyhörd. Du har naturlig fallenhet för att bygga relationer vilket kommer också att vara en viktig faktor för din framgång.

 

Låter det som en spännande utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan.

 

Välkommen med din ansökan! I detta uppdrag samarbetar vi med Skills Rekrytering. Sök tjänsten snarast, dock senast den 17 december via www.skillsrekrytering.se Frågor om tjänsten besvaras gärna av Annika Frii på 070- 33 55 290.
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st