Gör skillnad. Varje dag.

Den nyinrättade Avdelningen för digitalisering och IT på Koncernkontoret har som uppdrag att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö. Uppdraget är långsiktigt och omfattar utveckling samt införande av kommande e-hälsotjänster. Arbetet sker i samverkan med regionens vårdförvaltningar och avdelningen ansvarar även för förvaltning och support av dagens befintliga IT-miljö. Den nya enheten för utveckling kommer att tillhöra Avdelningen för digitalisering och IT rent organisatoriskt.

Enheten för utveckling ska ansvara för utveckling av appar och Region Skånes integrationsplattform. Vår nya enhetschef kommer att vara med och utveckla och bygga upp denna enhet från grunden.
Integrationsplattformen är den centrala komponenten i Region Skånes tjänsteplattform och har en central funktion i Region Skånes framtida IT-arkitektur. Vidare är integrationsplattformen svarande för input/output till det nya vårdinformationssystemet. Via integrationsplattformen sker också all integration mot den nationella tjänsteplattformen. Integrationsplattformen är byggd kring Biztalk. Apputveckling är en ny funktion, där vi avser att bygga en POC-verkstad (Proof of concept). Denna verkstad har som huvudsakligt syfte att skapa en fungerande utvecklingsprocess mellan vårdens behov och leverantörer av IT-produkter.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och starta upp en ny enhet från grunden samt driva utvecklingen av appar och integrationsplattform inom Region Skåne? I så fall kan du vara den vi söker!

I uppdraget som enhetschef förväntas du:

• Att bygga ditt team och rekrytera medarbetare
• Att leda och utveckla arbetet med integrationsplattformen
• Att leda och skapa arbetsformer för en POC-verkstad
• Att leda produktidéer från ax till limpa i nära samarbete med Projektkontoret
• Att ansvara för kontakten mot de produktleverantörer som Region Skåne arbetar med inom POC-verkstaden
• Att vara huvudsaklig kontaktperson mot verksamheten/vården, Koncerninköp och Området Digital förnyelse vad avser POC till produkt
• Att ingå i ledningsgruppen för ”IT teknik och förvaltning”.

Du har även det övergripande ledningsansvaret för medarbetare, verksamhet och ekonomi samt rapporterar till IT-chefen. Vidare kommer enheten att ha ett nära samarbete med domänarkitekterna och Projektkontoret.

Varmt välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och flerårig erfarenhet av att leda produktutveckling inom telekom eller IT. Du har god datorvana och är väl förtrogen med Officepaketet samt har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Det är meriterande med civilingenjörs- eller systemvetarutbildning, ledarskapsutbildning och chefserfarenhet, där du har haft ansvar för medarbetare, verksamhet och ekonomi. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av vanligt förekommande webbverktyg för projektledning såsom Microsoft Project och utveckling av modern mjukvara, exempelvis Java, Android och IOS. Det är även en fördel för tjänsten med erfarenhet av ITIL och mjukvaruutveckling i en modern utvecklingsmiljö. Du får gärna också ha erfarenhet av molnplattformar som exempelvis Microsoft Azure och av snabbrörlig/agil utveckling.

Du som ledare är trygg, stabil och har lust, vilja och förmåga att leda och utveckla medarbetarna. Vidare agerar du som ett föredöme och delar våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Därtill är du lyhörd och tydlig med hög kommunikativ förmåga som gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En annan viktig del i arbetet som enhetschef är att utveckla verksamheten och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Du skapar delaktighet och drivs av att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Därutöver är du flexibel och har förmåga att kunna fatta snabba men genomtänkta och kloka beslut utifrån helheten samt vågar ta ställning i viktiga frågor och agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st