Ditt framtida arbete
Vill du ha en ledande roll där du jobbar med it som påverkar 6,3 miljoner människors vardag? Vi söker nu en enhetschef till avdelning It. Som schef för enhet Strategi har du ansvaret för några av avdelningens viktigaste områden.

Arbetet inom it förändras kontinuerligt utifrån utvecklingen inom både teknik och samhälle. It har en central roll inom Transportstyrelsen och utgör ett viktigt stöd både strategiskt och operativt för all verksamhet. Vi fortsätter därför att utveckla vår it-infrastruktur och organisation för att bli mer effektiva och rustade för framtiden. Vi söker nu en enhetschef som kommer att ha en aktiv roll i det förändringsarbete som pågår.

Du leder arbetet inom enheten där cirka 15 personer arbetar. Din kunskap och intresse för övergripande strategiska it-frågor främst inom säkerhetsområdet är mycket viktigt. Men din förmåga att motivera medarbetarna är också viktig i den föränderingsresa som pågår på avdelningen. 

Avdelning It med cirka 230 medarbetare har det övergripande och sammanhållande ansvaret för hela myndighetens it-verksamhet. Avdelningen arbetar med it-styrning, strategisk planering, arkitektur, kravanalys, systemutveckling, förvaltning och drift av it-system samt infrastruktur.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som chef ansvarar du för verksamheten inom din enhet och du arbetar aktivt med personal-, budget- och arbetsmiljöfrågor. Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarna i deras arbete och företräder arbetsgivaren. Som chef på Transportstyrelsen deltar du aktivt i ledningsgrupparbete där du ska bidra till att både den egna verksamheten och Transportstyrelsen utvecklas på ett positivt sätt inom ramen för vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i fokus.

Enheten Strategi ansvarar för:

• stategiska arbetet inom it-området
• övergripande it-arkitektur och it säkerhet
• verksamhetsutveckling

Du kommer ha det övergripande ansvaret för att utveckla och implementera ovanstående områden. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga enheter inom avdelningen. Du kommer ha ett personalansvar för cirka 15 medarbetare.

Du måste ha

• relevant akademisk utbildning inom it-området eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• erfarenhet av att ha jobbat med strategiska it-frågor
• kunskap på en övergripande nivå kring it-säkerhetsarbete
• minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar
• erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp.

  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och egenskaper.

Det är meriterande om du också har

• arbetat som chef i statlig förvaltning eller myndighet eller annan komplex organisation
• erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete
• erfarenhet av att leda andra chefer.

Vi vill att du 

• är förändringsinriktad och mål- och lösningsfokuserad
• är drivande, är beslutsmässig och har en helhetssyn
• är strategisk, strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt
• är initiativrik och entusiasmerande
• i din roll som ledare kan anamma myndighetens värdegrund och är en förebild för dina medarbetare
• är lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och vågar ta diskussion för verksamhetens bästa
• har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla goda relationer både inom Transportstyrelsen och utanför myndigheten
• har god förmåga att skapa engagemang hos medarbetarna
• har öppet sinne, nyfikenhet och har vilja att utveckla och utvecklas i takt med verksamhetens förändring.

Mer information
Anställningen är tillsvidare med placering i Örebro. Vi tillämpar normalt provanställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning.

Du är välkommen att kontakta
Peter Book, it-direktör, 010-49 56740, peter.book@transportstyrelsen.se.
Saco, Nils Forsman ST, Leena Sutelanås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Vi behöver din ansökan senast den 8 april 2018 märkt med referensnummer TSG 2018-1115. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt cv och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!
Platsannonser – Arbetsförmedlingen

Written by gh0st